7 eenvoudige manieren om stof in je huis te verwijderen

Stof vinden op je nieuwe radiator na het kopen in je woning is een teken dat je woning stoffig is. En vaak lijkt het erop dat het stof binnen de kortste keren steeds terugkomt, hoeveel je ook schoonmaakt. Stof bestaat uit allerlei deeltjes, waaronder pollen, dode huidcellen en vezels van kleding en papier. Wanneer het zich ophoopt, is het vervelend en kan het grote schade aanrichten aan astma- en allergiepatiënten. Om het nog erger te maken, met stof komen ook huisstofmijten.

Hoewel het onmogelijk is om je huis volledig van stof te ontdoen, zijn hier enkele eenvoudige tips om het op afstand te houden.

1. Luchtreinigers

Als u ernstige allergieën of astma symptomen heeft, kan een luchtreiniger zeer nuttig zijn – maar dat betekent niet dat u de stofdoek kunt dumpen! Terwijl ze stofdeeltjes filteren, zorgen ze niet voor huisstofmijten (omdat ze niet in de lucht zweven). Om een ​​luchtreiniger effectief te laten zijn, heb je er ook een nodig voor elke kamer. Je kunt hem het beste boven een thermrad radiator plaatsen waar meer stof opstijgt.

2. Verander je beddengoed een keer per week

Huisstofmijten leven graag in lakens, kussens en matrassen. Uw matras en boxspring in een allergeen bestendige hoes omhullen, in combinatie met het eenmaal per week wassen van uw beddengoed, zou voldoende moeten zijn om deze insecten op afstand te houden.

3. Zorg voor opgeruimde kasten

Kleding die in kasten wordt bewaard, verliest veel vezels. Dus tenzij je elke keer dat je de kastdeur opent een explosie van stof confetti wilt, kun je dingen het beste in kledingzakken, plastic containers en dozen bewaren.

4. Verwijder rommel van vloeren

Negeer geen stapels kleding, speelgoed, tijdschriften, boeken of iets anders op de vloer. Als je eromheen schoonmaakt, wordt het stof dat zich in of om hen heen heeft gevestigd niet weggenomen.

5. Neem het mee naar buiten

Stof van karpetten en kussens moet buiten worden geslagen.

6. Do’s en don’ts voor het afstoffen

Plumeaus verergeren alleen bestaand stof en zorgen ervoor dat het zich elders in het huis nestelt. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek of vochtige handdoek om oppervlakken af ​​te vegen.

7. Reinig van boven naar beneden

Maak eerst de hoogste oppervlakken schoon en werk naar beneden, zodat je eventueel gemist stof opvangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *