ALLES VOOR IN DE BADKAMER

De badkamer is net als de keuken als het ware een echte leefruimte en is dus een heel belangrijke plek in het huis. Als je alles voor in de badkamer gaat vernieuwen, wil je  hier dus weldoordacht te werk gaan. Immers, een nieuwe badkamer gaat decennia mee en je wilt voorkomen dat je spijt hebt van je keuzes.

Hieronder vind je 4-staps stappenplan voor de aanschaf van een nieuwe badkamer.

Tip 1: Maak een moodboard

Een moodboard is een visualisatie van jouw droom, jouw ideeën. Je maakt een moodboard door je te laten inspireren door kleuren, vormen en materialen die jij mooi en belangrijk vindt. Wees zo compleet mogelijk in je presentatie, zorg dat alle elementen aanwezig zijn die jij terug wilt zien in het uiteindelijke resultaat. Gebruik foto’s, knipsels, stukjes stof of andere materialen en maak een collage die de sfeer van jouw droom idee visualiseert. Door het maken van een moodboard zul je steeds beter je eigen smaak leren kennen. Maak zoveel aanpassingen die nodig zijn totdat jij vindt dat het precies goed is.

Tip 2: Stel een budget op

Het is niet voor niets dat budget op de tweede plaats staat in het stappenplan. Nu ga je beslissen of je dezelfde indeling van je huidige badkamer houdt of dat je gaat voor een compleet nieuwe indeling en eventueel moeten daarbij elektra en/of leidingen verplaatst worden. Het is in deze fase in het stappenplan cruciaal om een correcte begroting te maken en alle kosten helder zwart op wit te zetten. Want deze begroting gaat de beslissingen in de volgende stap bepalen.

Tip 3: Bepaal goed welke elementen je in de badkamer wilt

In de vorige stap heb je aan de hand van de begroting berekend hoeveel financiële ruimte je hebt om de badkamer in te richten. In deze stap ga je het badkamer sanitair en accessoires samenstellen. Je kunt alles zo luxe inrichten als je wilt, zolang de begroting dat toelaat natuurlijk. Bedenk dat als je van luxe houdt, je kunt kiezen voor een beetje goedkope badkamermeubels, zodat je dan meer ruimte creëert om te kiezen uit vrijstaande baden in plaats van een douche.

Tip 4: Denk vooruit voor de toekomst

Bedenk dat een badkamer gemiddeld 20 jaar meegaat. Denk vooruit aan veiligheid en comfort voor wanneer je wat ouder bent en probeer zoveel mogelijk nu al in te calculeren in je inrichting. Zo voorkom je kosten later.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *