Glazen schuifwanden: de voordelen

Ga je binnenkort verbouwen en ben je op zoek naar bouwinspiratie? Glazen schuifwanden zie je steeds vaker opduiken in Nederland. Maak van je serre of terras een afgesloten ruimte waar je de hele nazomer kunt genieten van de laatste zonnestralen. Daarnaast staan glazen wanden stijlvol en modern in ieder huishouden. Ben je benieuwd welke voordelen deze schuifwanden van glas nog meer hebben? Lees snel de onderstaande voordelen door en kijk of het iets is voor jouw huis.

1. Geniet extra van je zomer met glazen schuifwanden 

Tegenwoordig lijkt het alsof de zomers steeds korter worden en de winters steeds langer. Toch moet je er het beste van zien te maken, want klagen helpt niet. Met deze schuifwanden rek je de zomer extra lang op door optimaal gebruik te maken van warme dagen en de eerste en de laatste zonnestralen. Doordat het glas gemakkelijk warmte en licht doorlaat, heb je een heerlijke plek om te vertoeven als het buiten al nét iets te koud is. Plaats je glazen schuifwand bijvoorbeeld in een serre of voor je overkapping. Een glazen schuifwand houdt in de zomer ook nog eens vliegen en wespen tegen. Handig voor als je zin hebt om lekker buiten te eten, maar niet continu de vliegenmepper in de aanslag wilt houden. Ook wordt je terras of overkapping beschermd tegen regen, wind en andere invloeden van het weer. Glazen schuifwanden hebben dus ook een positief effect op je tuinmeubilair en interieur.

2. Extra veel lichtinval door glazen schuifwanden zonder profiel 

Op bewolkte dagen blijft de wereld grauw en wordt het snel donker. Met glazen schuifwanden zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van het licht wat er wel is. En dat is belangrijk want je hebt vitamine D nodig om gezond te blijven. Ook is gebleken dat een ruimte met veel licht je humeur verbetert. Dit komt extra goed van pas nu we veel thuis werken en achter ons bureau zitten. Verkas af en toe naar je serre of overkapping en geniet van het vele licht dat deze glazen wanden doorlaten.

3. Verlaagt je stookkosten 

Doordat je als het ware een mini-kas maakt van je woonruimte of terras hoef je minder te stoken. In de herfst en winter zal je lagere stookkosten hebben omdat de kamer nog opgewarmd is door het vele licht wat naar binnen valt. En, hoe heerlijk is het als je lekker warm binnen zit met een boek, en luistert naar de regen die tegen je glazen schuifwanden tikt?

4. Glazen schuifwanden zijn een duurzame keuze

Het glas van glazen schuifwanden bestaat uit gehard veiligheidsglas van minimaal 10 mm. Daardoor kan de wand wel een stootje hebben en is het glas zo’n vijf keer sterker dan ongehard glas. De kans is minimaal dat het glas breekt. Mocht er toch iets uitzonderlijks gebeuren waardoor dit gebeurt, dan barst het glas niet in scherven maar in stukjes. Hierdoor loop je een veel kleiner risico om gewond te raken. De profielen van het glas zijn meestal gemaakt van aluminium. Daardoor zijn deze schuifwanden een duurzame keuze en kunnen een leven lang meegaan. Wil jij ook in je woonkamer genieten van je tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van Veranda Express

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *