Het belang van een goede wapenkluis

s1 wapenkluis

Beschik je over een wapen en heb je deze in huis? Dan ben je volgens de Nederlandse wet verplicht om deze veilig in een kluis te bewaren. Doe je dat niet, dan ben je strafbaar. Je kunt je wel voorstellen wat voor leed het kan veroorzaken wanneer je wapen onverhoopt in de handen van de verkeerde persoon terechtkomt. Een goede wapenkluis in huis is daarom van groot belang. In dit artikel ga ik daar verder op in.

Deugdelijke bergplaats

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, ben je als wapenbezitter in Nederland verplicht om je wapen te bewaren in een veilige kluis. De Nederlandse wet schrijft strenge regelgeving voor als het gaat om het bezit van (vuur)wapens en munitie. In de wet staat onder andere geschreven dat wapens moeten worden opgeslagen op een ‘deugdelijke bergplaats’ en dat het (vuur)wapen en eventuele munitie apart van elkaar moeten worden afgesloten.

Verschillende certificeringen

Als het gaat om wapenkluizen, dan heb je de keuze uit verschillende certificeringen. Het gaat hierbij om een Europese normering. Gecertificeerde wapenkluizen worden onderverdeeld in twee categorieën: licht inbraakwerend en zwaar inbraakwerend. Als je op zoek bent naar een goede, Europees gecertificeerde wapenkluis, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor deze wapenkluis.

Wil je meer te weten komen over wapenkluizen of over ander soort kluizen of ben je zelf op zoek naar een goede kluis om jouw wapen in te bewaren? Neem dan eens een kijkje op Kluizenwinkel.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *