Hoe kan je toch een huis kopen

Wat is mijn maximale hypotheek

Steeds vaker kopen kinderen het ouderlijke huis. Ouders hebben veel overwaarde en hebben hoger inkomen. 

Op deze wijze verkopen ouders aan eigen kind de woning goedkoper. Ouders kunnen makkelijker op zoek naar ander huis.

Voor hoeveel geld kan je een hypotheek krijgen ?

Bereken hoeveel hypotheek je kan krijgen om een huis te kopen. Bekend wat je maximaal kan lenen? Bepaal dan de aankoopprijs van het ouderlijke huis. Omdat de waarde van het huis van ouders vaak hoger is dan de aankoopprijs kan je vaak via Lexwonen de kosten koper meefinancieren in de hypotheek.

Voorbeeld van ouderlijk huis kopen

Stel je kan € 250.000,- aan hypotheek krijgen. Het huis van ouders heeft een waarde van € 300.000,- . De WOZ-waarde bedraagt € 240.000,-. Het huis kan aan eigen kind verkocht worden voor € 240.000,- zonder dat er overdrachtsbelasting betaald hoeft te worden.

Wordt de koopprijs van het ouderlijk huis nog lager? Onder voorwaarden mag de prijs van het huis nog € 105.000,- lager zijn dan de WOZ-waarde. Dat bedrag mag namelijk eenmalig geschonken worden voor de investering in het huis. Vraag Lexwonen om specifieke informatie.

Huis verkopen aan eigen kind is een schitterende gelegenheid voor je eigen kind om eindelijk een eigen huis te kopen. Het is bijna onmogelijk om een ander huis te kopen i.v.m. overbieden.

Overbieden op een huis

Wat is mijn maximale hypotheek

Willen starters toch een ander huis kopen dan zal het gezamenlijke inkomen minimaal € 85.000,- moeten bedragen. Benodigd eigen geld minimaal € 80.000,- en dan heeft u nog geen garantie.

Hoeveel overbieden op een huis van € 400.000,-? Staat het huis niet in de Randstad, Tilburg of Eindhoven? Een slordige € 80.000,- was eind november 2021 voldoende. Dit bedrag kan maandelijks wijzigen. Omdat er weinig wordt gebouwd en de vraag hoog is zal u erg veel moeten overbieden.

Overige opties zodat je een huis kan kopen

Er zijn nog een paar mogelijkheden zodat je toch een huis kan kopen. Lexwonen helpt met:

  • Huis kopen samen met ouders tot 4 aanvragers
  • Huis kopen met broer of zus tot 4 personen
  • Met vrienden een huis kopen

Tip voor jou als dit ook niet kan. Vraag aan bekenden, vrienden of familie dat je graag hun huis wil kopen als ze weg gaan. Je gelooft het niet maar er zijn echt mensen die het jou gunnen.

Dit kunnen verkopers zijn die jou nog kennen van de lagere school, het wordt jou gegund. Ook heb ik meegemaakt dat een krantenbezorger van vroeger een huis gegund werd. Hij is nu zelfstandig loodgieter. Verkoper kent de krantenbezorger goed. Altijd op tijd de krant in de bus.

Wellicht zal je dit niet geloven maar er zijn echt mensen die jou een huis gunnen. Lexwonen heeft hier veel ervaring mee en heeft nog nooit meegemaakt dat hij een klant niet kon helpen.

Huis kopen kan

Samenvattend kan je dus zeggen dat het altijd mogelijk moet zijn om een huis te kopen. Vraag Lexwonen om informatie. Telefoon 06-83944458.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *