Hoogte verstelbaar bureau kenmerken

Terwijl in Nederland in hoogte verstelbare bureaus in opkomst zijn, is de trend in andere delen van de wereld doorgebroken. Maar je werkplek inrichten is een kostbaar project. Zijn in hoogte verstelbare bureaus echt de investering waard?

Laten we eens kijken naar hun voordelen.

Verbetert de algehele gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een in hoogte verstelbaar bureau zijn goed gedocumenteerd. Een studie die de eerste longitudinale studie is naar de impact van het gebruik van zit-sta bureaus, toonde aan dat 47% van de mensen met een in hoogte verstelbaar bureau een significante vermindering van ongemak in de bovenrug, schouder of nek rapporteerde.

Ook zei 65% van de mensen dat in hoogte verstelbare werkstations een positieve invloed hadden op hun gezondheid buiten de werkplek.

In een ander onderzoek zeiden gebruikers van een in hoogte verstelbaar bureau dat ze minder stress en vermoeidheid hebben ervaren in vergelijking met degenen die elke dag zittend werkten. 87% zei dat ze zich over het algemeen energieker voelden.

Verbetert de productiviteit

Naast de gezondheidsvoordelen, wordt aangenomen dat een in hoogte verstelbaar bureau ook de productiviteit van werknemers verhoogt.

Volgens een recent onderzoek rapporteerde 65% van de mensen met in hoogte verstelbare bureaus een verhoogde productiviteit na een jaar en rapporteerde ook een beter concentratievermogen. Bovendien zeiden ze dat ze actiever, verfrist, wakkerder, leniger en energieker waren.

Vast blijven zitten in één positie kan ervoor zorgen dat de hersenfunctie langzamer gaat werken, waardoor we na verloop van tijd minder productief worden. Maar door zitten en staan ​​af te wisselen, gaan de grootste spiergroepen van je lichaam aan het werk, waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt. Werknemers melden vaak dat ze meer energie en minder vermoeidheid hebben door het gebruik van zit-sta-bureaus, waardoor ze productiever zijn. Werkplekontwerp richt zich steeds meer op het creëren van ruimtes die het personeel keuze en flexibiliteit bieden over hoe en waar ze willen werken. Trends op het gebied van kantoormeubelen hebben dit voorbeeld gevolgd. We hebben al volledige controle over kantoorstoelen; we kunnen de stoelhoogte, armhoogte en lendensteun aanpassen. Dus waarom zouden bureaus anders zijn?

Een in hoogte verstelbaar bureau geeft werknemers de volledige vrijheid om hun werkruimte gedurende de dag aan te passen aan hun behoeften en voorkeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *