Kantoorplanten aan de wand

Groen aan de muur

Wil u niet teveel vierkante meters opgeven voor planten, maar toch een enorme impact maken qua groen op uw kantoor? Dan zijn kantoorplanten voor aan de wand net iets voor u. De voordelen van kantoorplanten zijn eindeloos. Zo zorgen ze onder andere voor minder ziekteverzuim en wordt de luchtkwaliteit verbetert. Ook geven werknemers in groene kantoren aan veel minder stress te ervaren.

Varianten

Kantoorplanten aan de wand kunnen in uw kantoor grote impact maken. Afhankelijke van welke vorm u kiest zullen ook de voordelen groter of kleiner zijn. Een echte blikvanger voor uw kantoor is de plantenwand. Deze vorm wordt ook wel de verticale tuin genoemd, vanwege zijn vele planten op een klein oppervlak. Een verticale tuin kan zo groot als u zou willen en zorgt meteen voor een levendige uitstraling en natuurlijke sfeer. Ook zorgt een wand vol kantoorplanten voor een verbeterde luchtvochtigheid.

Een andere optie voor een groene wand is het gebruik van een moswand. Moswanden zijn minder ingrijpend dan een verticale tuin, maar zorgen toch voor een groene beleving. Het allergrootste voordeel van een moswand is dat deze enorme geluidsabsorptie hebben. Een strategisch geplaatste moswand kan de akoestiek van uw hele kantoor verbeteren. Ook is een moswand altijd geïmpregneerd met milieuvriendelijke glycerine, waardoor de kleur altijd wordt behouden. Een moswand heeft daarnaast ook nog eens geen daglicht of water nodig.

De derde optie is het gebruik van hang- en wandplanten voor uw kantoor. Het zal minder impact hebben dan een plant- of moswand, maar zal toch zorgen voor sfeer en een natuurlijke uitstraling in uw kantoor. U kunt gebruik maken van plantenbakken welke direct aan de muur bevestigd worden en zo uw eigen soort plantenwand creëren. De andere optie is om te gaan voor plantenbakken of systemen welke aan het plafond bevestigd kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *