Kies een goed kussen

hoofdkussens

Heel veel mensen beseffen niet wat een belang hoofdkussens hebben, zij kiezen een kussen alleen op basis of het kussen lekker zacht of hard is. Toch is het belangrijk om een kussen te nemen die de goede ondersteuning geeft voor je nek, hierbij bepaald de houding tijdens je slaap wat voor kussen geschikt is. Iemand die op zijn zij slaapt, heeft een ander kussen nodig dan iemand die op zijn rug slaapt. Daarbij kan het ook uitmaken op wat voor soort matras je slaapt.

Welk kussen moet je nemen dan?

Natuurlijk wil je wel weten welke hoofdkussens voor jou dan geschikt zijn, wanneer je op je buik slaapt voldoet een zacht kussen over het algemeen al om de nek niet teveel te belasten. Slaap je op je rug, dan heb je vaak een iets hoger kussen nodig, het is de bedoeling dat de nek wel aan ontspanning toe komt tijdens de slaap. Slaap je op je zij dan heb je een goed hoog kussen nodig, het beste is om een kussen te nemen met een opstaande rand om de nek voldoende te kunnen ondersteunen.

hoofdkussens

Zacht of hard kussen?

Het is aan je persoonlijke voorkeur of je een zacht of wat harder kussen wilt, het is wel aan te raden om te kijken naar je matras, de houding en het eigen gewicht. Ook voor kinderen zijn er in de webshop van smulderstextiel.nl kussens aanwezig in de webshop, voor kinderen jonger dan twee is het niet verstandig een kussen te gebruiken omdat de kans op verstikking aanwezig is. Begin met een peuterkussen als je kinderen wat ouder zijn en veilig erop kunnen slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *