Langer thuis wonen? Volg deze tips!

Hoe meer we op leeftijd komen, hoe lastiger het wordt om onszelf in huis te redden. Op een gegeven moment wordt het onvermijdelijk: we moeten verhuizen naar een aanleunwoning of een verzorgingshuis. Met een aantal voorzieningen en aanpassingen in huis, kunnen we dat moment zo lang mogelijk uitstellen. Behalve voordehandliggende zaken als een traplift, wat is er nog meer? Hieronder leest u een aantal tips van Well-Fair, het bedrijf dat al sinds 1992 specialist is op het gebied van zelfstandig ouder worden.

Slaapcomfort

Wanneer het lichaam wat minder mee begint te werken, zal een normaal bed op een gegeven moment niet meer voldoen. Door de vaste hoogte kan het lastig en pijnlijk worden om in en uit een normaal bed te komen. De oplossing hiervoor is een seniorenbed op maat. Deze wordt volledig afgestemd op uw lichaam en is eenvoudig in hoogte te verstellen. Vanwege dat laatste wordt een seniorenbed ook wel een hoog-laag-bed genoemd.

Goed zitten en kwiek opstaan

Kent u dat? Elke avond komt u moeilijker van de bank of van uw luie stoel. Toch heeft u daar geen hulp bij nodig. In een maatwerkbank van Well-Fair kunt u op een gezonde manier zitten en gemakkelijk weer opstaan. Hetzelfde geldt voor een sta-opstoel. Zo’n stoel zit stevig en comfortabel en helpt u eenvoudig opstaan. En zo heeft Well-Fair nog veel meer oplossingen, waarmee u goed kunt zitten en kwiek kunt opstaan.

Toiletteren als een vorst

Tot slot geven we u een tip mee naar het kleinste kamertje. Het toilet bezoeken lijkt vanzelfsprekend, totdat u merkt dat de handelingen steeds moeilijker gaan en u hulp nodig heeft. Met een douchetoilet kunt u die hulp afzeggen. U zit op een handige hoogte, waardoor u gemakkelijk weer opstaat. U hoeft geen moeilijke handelingen te verrichten met toiletpapier, want uw onderlichaam met een zachte en luchtige douchestraal gereinigd. Dat is nog eens toiletteren als een vorst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *