Luifel met lamellen

Denk je er over om je tuin eens flink aan te pakken en te renoveren? Wil je eens wat anders en graag een nieuwe inrichting en eigenlijk een compleet nieuw ontwerp qua tuin?

Heb je dan al wel eens nagedacht over een overkapping of luifel?

Overkapping

In veel tuinen zien we tegenwoordig een overkapping. Veelal van hout en dicht aan drie kanten met een opening en inloop aan 1 kant. Of eigenlijk moeten we zeggen, open aan vier kanten. Want het dak zit bij de meeste modellen natuurlijk ook dicht. En dit is in principe ook logisch want je wilt droog zitten als het gaat regenen.

Maar het kan ook anders.

Overkapping met lamellen

Heb je wel eens een overkapping gezien met lamellen? Dit is ideaal en geeft meer mogelijkheden dan de traditionele overkapping.

Met een overkapping met lamellen kun je namelijk het dak ook open zetten. Dit geeft je de mogelijkheid de keuze te maken. Stel het is een mooie zomerse dag maar niet al te warm, dan zet je de lamellen lekker open en kun je genieten van het zonnetje.

Wordt het toch te warm in de brandende zon, dan doe je de lamellen weer dicht en zit je vervolgens heerlijk in de schaduw. Je kunt de lamellen ook nog zo draaien dat ze bijvoorbeeld schuin staan waardoor je nog wel daglicht binnen krijgt maar de zonnestralen tegengehouden worden.

En natuurlijk kun je de lamellen ook dicht doen op het moment dat het begint te regenen. Zodoende kun je lekker blijven zitten als die bui over komt.

Hoe aan te schaffen

Ben je nou enthousiast geworden over bovenstaand idee? Kijk dan eens naar een goede lamellen overkapping. Hier staan veel mogelijkheden voor een overkapping met lamellen weergegeven. Hier kun je mooi zien hoe het er uit ziet en wat je er allemaal mee kunt. Ook krijg je op deze website een idee van welke formaten er zijn en in welke kleuren dit allemaal verkrijgbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *