Op zoek naar de juiste makelaar? Zo vindt u de makelaardij die bij u past!

Bent u van plan om binnenkort uw huis te koop te zetten? Dan is de kans groot dat u op zoek naar een makelaar. Maar waar moet u op letten bij het zoeken van een makelaardij? En hoe weet u of een bepaalde zaak wel of niet bij u past? Wij geven u een aantal tips voor het vinden van een passend kantoor.

Vraag rond in uw netwerk

U bent natuurlijk niet de eerste die een huis verkoopt, en daarom is de kans groot dat mensen uit uw omgeving al ervaring hebben met het verkopen van een huis, en dus met een makelaar. Vraag eens rond in uw netwerk of zij tips hebben voor een bepaalde makelaardij, en waarom. Hebben zij goede ervaringen met een bepaald kantoor, of juist slechte? Op deze manier kunt u misschien al eens achter een paar zaken komen die bij u in de buurt werken en eventueel een optie zouden kunnen zijn.

Lees de reviews op het internet

Daarnaast kunt u tegenwoordig natuurlijk alles opzoeken online, ook wanneer het hierom gaat. Heeft u naar aanleiding van de tips die u gekregen heeft een aantal zaken op het oog? Zoek deze dan eens op en lees de reviews. Zo kunt u erachter komen wat andere mensen van de zaak vinden die met de makelaar samengewerkt hebben. Op die manier kunt u uw selectie misschien wat vernauwen.

makelaar vinden

Past u bij de makelaar?

Natuurlijk moet de makelaar bij u passen, maar u ook bij de makelaar. Sommige makelaars specialiseren zich voornamelijk in een bepaald type huizen. Kijk daarom eens op de websites van de kantoren die u op het oog heeft, en bekijk eens wat voor huizen hiertussen staan. Loopt het heel erg uiteen? Grote kans dat uw huis er dan sowieso tussen past. Maar vallen alle huizen in redelijk dezelfde categorie? Vraag uzelf dan eens af of deze makelaar wel bij uw huis past.

Plan een gesprek in

Daarnaast moet u natuurlijk een goed gevoel hebben bij de makelaar met wie u samenwerkt. Schroom daarom niet om eens bij een aantal kantoren een gesprek in te plannen. Zo kunt u eens aftasten hoe uzelf bij het kantoor voelt, en of u in het echt net zo enthousiast bent als u dacht. Daarnaast kunt u alvast vergelijken hoe verschillende makelaardijen uw samenwerking voor zich zullen zien, en kunt u bepalen wat het beste bij u past.

Op zoek naar een makelaar? Kijk dan eens op makelaarandre.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *