Schooltje spelen

huis te koop Tegelen

De meeste pubers kunnen school missen als kiespijn. Een dag geen school voelt als een groot feest voor ze. Sterker nog, er zijn genoeg pubers die af en toe zichzelf een schoolvrije dag toekennen door te spijbelen. Hoe anders is dat met kleine kinderen. Als ze drie zijn, dan kunnen ze vaak niet wachten tot ze naar school mogen. Eindelijk zijn ze echt groot. Niet meer hele dagen thuis bij mama, maar lekker naar school om te spelen. En ook om te leren natuurlijk. Bezig zijn met letters en cijfers, leuke knutselwerkjes en uitdagende puzzels. Ook nog eens gezellig in een klas vol met leeftijdsgenootjes. Ze zijn vaak zelfs zo enthousiast over wat ze allemaal leren, dat ze het enorm leuk vinden om dit thuis nog eens dunnetjes over te doen. Gezellig schooltje spelen. Met een vriendje of vriendinnetje, die na schooltijd wilde afspreken. Of met de knuffels als er even niemand anders beschikbaar is om mee te spelen.

In een bankje zitten

Tegenwoordig is het schoolmeubilair wel wat verbeterd en meegegroeid met de tijd. Toch zullen veel kinderen bij het spelen nog een schoolbankje maken voor de knuffels om achter te zitten. Niet per se omdat dit zo op hun eigen school is. Maar het is wel iets wat ze vaak terugzien in tekenfilms waar hun helden een les op school moeten volgen.

En ook de andere schoolmeubelen zullen worden nagemaakt. Een blaadje tegen de muur dat als schoolbord kan dienen. Of een oude mobiele telefoon van mama en papa die de tablets van school moeten voorstellen. Want tegenwoordig worden zelfs de kleuters al geschoold in het gebruiken van tablets en moderne techniek.

Oneindige fantasie

Dat de fantasie van kleine kinderen oneindig is blijkt al snel als je ziet dat ze binnen no time overgaan van schooltje spelen naar een actief klim en klauterspel. Dat schoolbankje is ineens heel leuk om op te klimmen en vanaf te springen. Het schoolbord wordt eenvoudig omgetoverd tot een scorebord. En de telefoon, daar zoeken ze zonder enige hulp een gezellig muziekje op. Wat is er nou leuker dan luisteren naar het liedje over de vloer is lava terwijl je op een bankje klimt. En oh jee, daar valt je knuffel in de lava. Die is af. Om vervolgens natuurlijk als een echte dokter die knuffel te gaan verzorgen. Met een verbandje om zijn hoofd of een pleister op zijn arm. De fantasie van kinderen is oneindig en de inzet van spelmateriaal veranderd van minuut tot minuut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *