Tips voor het aanleggen van een nieuwe vloer

vloer hout

Misschien ken je het gevoel wel: je bent tevreden over je woonkamer maar je hebt toch het gevoel dat er nog iets mist. Misschien is een houten vloer dan wat voor jou. Een vloer bepaald namelijk voor een groot deel de sfeer en het karakter van een ruimte. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een vloer aan te leggen. In deze blog geven wij je tips voor het aanleggen van een nieuwe vloer. Bekijk ook deze handige links: 

Wat zijn je wensen?

Voordat je naar je nieuwe vloer kan gaan zoeken zal je moeten weten wat je wensen zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende opties dat filteren echt belangrijk is. Ga hierbij ook na hoeveel geld je beschikbaar hebt voor je nieuwe vloer. Denk vooral aan wat voor soort hout je wilt gebruiken voor je nieuwe vloer en welke kleur je deze wilt hebben. Houdt bij je keuze rekening met de rest van de kamer. Passen de kleur en de soort goed bij de rest van de kamer? 

Tips voor de voorbereiding

Nu je de ideale vloer hebt uitgekozen, is het tijd om actie te ondernemen. De planken moeten op tijd bij u thuis liggen. De planken moeten namelijk minimaal 48 uur wennen aan het klimaat in uw woning voordat u ze kunt gaan leggen. Om de planken aan een bepaalde ruimte aan te passen, hoef je alleen maar de planken neer te leggen en ze te laten rusten. Deze stap is erg belangrijk, als je dit niet doet, is de kans groot dat de vloer die je hebt gelegd niet strak blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *