Van plan je huis te verkopen? Een makelaar maakt je het leven een stuk makkelijker

huis te koop Tegelen

Van alle mensen die hun huis te koop in Tegelen zetten – of elders in Nederland – maakt naar schatting ongeveer negentig procent gebruik van de diensten van een makelaar. Niemand kan namelijk heen om het feit dat makelaars het leven van de verkopende partij van een woningoverdracht een stuk makkelijker maakt. En wie weet verdient de verkoper de bijbehorende makelaarskosten uiteindelijk nog terug ook. Makelaars verstaan immers de kunsten van het onderhandelen vaak vrij goed. Maar verkoopmakelaars hebben nog veel meer voordelen te bieden. Hieronder lees je meer over twee van de belangrijkste voordelen.

Woningpresentatie op Funda

Zoals je waarschijnlijk weet beginnen de meeste mensen hun zoektocht naar een nieuwe woning op de bekende woningwebsite Funda. Sterker nog, velen kijken zelfs überhaupt niet verder dan alleen deze website. Als verkopende partij wil je daarom natuurlijk per se dat jouw te verkopen woning op Funda verschijnt. Daarvoor is wel een samenwerking met een makelaar nodig; een bij een branchevereniging aangesloten makelaar om precies te zijn.

huis te koop Tegelen

Administratief werk met juridische insteek

Mocht je je woning verkopen zonder dat je hiervoor een makelaar inschakelt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het opstellen van onder meer voorlopige en definitieve koopcontracten. Ook de overdracht bij een notaris dien je dan zelf te regelen. Dit is ten eerste erg veel werk en ten tweede zit de moeilijkheid ‘m erin dat je alles volledig volgens de geldende wetgeving zult moeten doen. In zee gaan met een makelaar zou echter betekenen dat je dit werk volledig uitbesteedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *