Verschillende tuinstijlen

Zin om je tuin te verbouwen? Maar weet je nog niet precies welke stijl het best past? In deze blog laten we je kennismaken met verschillende tuinstijlen. Op basis hiervan kun je een goede keuze maken!

Een moderne tuin
Een moderne tuin beschikt over meerdere elementen. Zoals een terras, (kunst)gras), vlonders, moderne bestrating (VT wonen tegels bijvoorbeeld) en onderhoudsvriendelijke beplanting. Ook de verlichting speelt een grote rol in de moderne tuin. Daarnaast zijn veel moderne tuinen voorzien van een terrasoverkapping en een schutting. Als kers op de taart is de moderne tuin vaak gevuld met meerdere accessoires. Denk aan muurschilderijen bijvoorbeeld!

De stadstuin
Tuinen lijken steeds kleiner te worden. Zeker in de stad. Sterker nog, in de stad is het al bijzonder als je over een tuin beschikt. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam waar veel hoogbouw staat. Een stadstuin is klein. Om er toch iets bijzonders van te maken, werkt men vaak met hoogteverschillen. In een stadstuin wordt het gevoel van binnenshuis vaak naar buiten gehaald.

Kindvriendelijke tuin
Heb je kinderen? Een tuin is een veilige plek voor een kind om te spelen. Je hoeft je – als ouder of verzorgende – geen zorgen te maken om langsrijdende auto’s. Een kindvriendelijke tuin is vaak voorzien van een zachte ondergrond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gras. Ook is het belangrijk dat een kindvriendelijke tuin over voldoende plekken met schaduw beschikt.

Zit de stijl van jouw keuze hiertussen? Ben je op zoek naar bestrating of stenen? Breng dan eens een bezoek aan Bestratingsmarkt.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *