Voor particulier en bedrijfsmatig gebruik

Betonnetten

Niet alleen bedrijven maken gebruik van betonnetten, ook voor de kleinere bouwwerken thuis worden de netten gebruikt. Hoe klein of groot de vloer ook is welke gestort moet worden, zonder de netten kun je geen vloer maken die je kunt belasten. Wel is het vaak zo dat voor een uitbouw van een woning, dunnere betonijzer staven kunnen worden gebruikt dan bij een grote fabrieksvloer. Dit heeft vaak te maken met de zwaardere belasting van de vloer.

Hoe voldoe je aan de dekking?

Met het plaatsen van betonnetten wordt er een dekking opgesteld waaraan gehouden moet worden, dekking is niets meer als de ruimte die je moet hanteren tussen het eind van het net en het einde van de vloer. Vaak wordt er een aantal centimeters aangegeven hiervoor, dit kun je garanderen door met afstandhouders te werken. Deze zijn meestal gemaakt van kunststof of beton, de betonnen soort bevestig je met binddraad op de wapening zodat de bekisting niet tegen het ijzer aan kan komen.

Betonnetten

Dekking aan de onderzijde van de vloer

Net als aan de zijkanten moet ook aan de onderkant voldoende dekking worden gehanteerd, om optimaal gebruik te kunnen maken mogen de betonnetten niet op de vloer liggen maar moeten in de beton zitten. Door de netten op betonnen voetjes te plaatsen, voorkom je dat tijdens het storten de netten niet helemaal in de beton blijven zitten. Zet de betonnen blokjes vast met binddraad, en je bent er zeker van dat je de goede dekking hebt voor een veilige vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *