Voordelen van een overkapping lichtkoepel

overkapping lichtkoepel

Een overkapping lichtkoepel is een raam boven op jouw overkapping waar licht doorheen komt. Deze lichtdoorlatende koepels worden vaak op daken en overkappingen geplaatst, soms worden ze ook op schuine daken geplaatst zoals zolders voor meer lichtdoorgang. 

Veel mensen raden zo’n lichtkoepel aan, vooral voor plaatsen waar weinig zonlicht komt. Plaatsen zoals een aanbouw, schuren of bedrijfsruimtes. Niemand wilt in een donker hok zitten waar alleen kunstlicht schijnt. De voordelen van een koepel is dat je beter kan werken in daglicht en geen extra verlichting op hoeft de hangen. 

overkapping lichtkoepel

Kosten

De kosten voor een overkapping lichtkoepel zijn niet laag, de prijs verschillen zitten in het materiaal, of het vast of elektrisch bedienbaar is en hoeveel m2 er nodig is natuurlijk.

Wil jij een Polycarbonaat lichtkoepel die vast zit, betaal je er zo’n 850 euro per vierkante meter voor. Als je dezelfde koepel wilt, die elektrisch bedienbaar is betaal je ongeveer 1500 euro per vierkante meter.

Als je een glazen koepel wilt aanschaffen, die vast zit betaal je er 950 per vierkante meter voor. Je hebt ook een koepel van gebogen glas, deze kosten 1000 euro bij een elektrisch bedienbare komt hier nog zo’n 750 euro bij. Bij de koepel met vlak glas, betaal je voor een elektrische ongeveer 1700 euro.Tevens gaat een lichtkoepel ongeveer 20 jaar mee, wel is dit lastig te zeggen. Door factoren zoals hoe de koepel onderhouden word, of het materiaal. Een koepel van het materiaal polycarbonaat gaat namelijk langer mee en is sterker dan glas of acrylaat. 

Welke kies je

Soms is het lastig te beslissen welke koepel je wilt aanschaffen aangezien je veel verschillende soorten maten hebt. Als je de afmetingen van jouw overkapping hebt, beslis dan wat jouw budget is voor jouw overkapping lichtkoepel. De meest standaard maar voor zo’n koepel is 60 meter. Sommige mensen kiezen ervoor om twee koepels te plaatsen voor een mooie uitstraling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *