Wat het type vulling betekent voor een dekbed

Het type vulling zegt natuurlijk veel over het soort dekbed, vulling heeft onder andere namelijk te maken met de warmtegraad, gewicht van het dekbed en hoe zacht het is

Het is om die reden goed om er meer over te weten, helemaal als je binnenkort van plan bent een dekbed aan te schaffen. Wil je dus meer weten over de wereld van dekbedden. Lees dan verder. In dit artikel zal je meer te weten komen over vullingen.

Wintervullingen

Om te beginnen hebben we vullingen voor warme dekbedden. Je kunt hier denken aan dekbedden de bedoeld zijn voor in de winter en die een hoge isolatiegraad vragen zodat je het niet snel koud hebt. Vullingen waar je aan kunt denken zijn de volgende:

  • Dons: Het donzen dekbed is ongetwijfeld een van de populairste keuzes als het gaat om winterdekbedden. De eigenschappen van een dekbedvulling als deze is dat de veertjes zorgen voor een krachtige isolatie waardoor de warmte goed wordt afgestemd. En deze vulling is nogal licht, waardoor het voor veel mensen een favoriet is.
  • Wol: de vulling die van oudsher in Nederland wordt gebruikt voor dekbedden is wol. Dit komt doordat deze vulling een goede isolatiekracht heeft, waardoor je het niet snel koud hebt. Vroeger werd dit materiaal al gebruikt omdat het goed past bij het Nederlandse weer. Een nadeel is wel dat een met wol gevuld dekbed zwaar is. Er wordt vaak gezegd dat een wollen dekbed een heel leven meegaat en daarmee dus een van de meest duurzame dekbedvullingen is. Als we de levensduur van een wollendekbed in acht nemen, dan is wol ook nog eens erg voordelig.

Koele vullingen

Vullingen die aansluiten op warmer weer zijn ook goed beschikbaar. Deze zijn ook zeker niet onbelangrijk, want bij warme dagen lig je toch liever onder een koel dekbed dan een wollen dekbed bijvoorbeeld. Je kunt denken aan de volgende vullingen:

  • Katoen: Dit is een materiaal dat warmte goed reguleert. Daarom is katoen goed voor zowel koele dagen als warme dagen. Daarnaast is katoen ook redelijk goed wasbaar waardoor het een praktisch materiaal is en voor veel mensen een reden is om te kopen.
  • Synthetisch materiaal: Dit is ook een van de populairste keuzes. Voornamelijk doordat een synthetisch dekbed voordelig is en gewoon goed is. Daarnaast kun je een synthetisch dekbed in de wasmachine gooien. Erg praktisch dus.
  • Bamboe: Een duurzaam materiaal dat vooral te vinden is in zomerdekbedden, doordat het warmte goed reguleert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *