Zo voorkomt u een verstopping in het riool

Een riool verstopping veroorzaakt vaak veel problemen. Het kan er zelfs voor zorgen dat het water de woning niet meer uit kan. U kunt niet douchen, niet naar het toilet gaan, niet koken zoals gewoonlijk of de afwas doen. Het huis wordt al gauw een puinhoop en bovendien raakt u helemaal in de stress. Het is dus belangrijk om een rioolverstopping te voorkomen. Maar hoe?

Gooi niet weg wat u niet mag weggooien

Gooi geen grote voorwerpen in uw toilet om weggespoeld te worden. Alleen toiletpapier en uw behoefte kunnen erdoor. Het riool kan ook verstopt raken door frituurvet. Bovendien kan het ook veroorzaakt worden door haren. Het is slim om af en toe een afvoerontstopper te gebruiken. Doe het echter niet te vaak en ook niet met mate. Het kan namelijk in de afvoerbuizen gaan inbranden, waardoor lekkage ontstaat.

Wij hebben het reeds vermeld. Wees ook voorzichtig met het (lange) haar bij het douchen. Zorg voor een goed opvangdeksel en gooi de haren in het vat. Zo is het mogelijk een verstopping te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Toch?

Wat te doen in geval van riool verstopping?

Hebt u te maken met een riool verstopping? Dan kunt u een ontstoppingsdienst bellen. Zij zullen de verstopping opsporen en er dan ook voor zorgen dat die verholpen wordt. Het is goed om een vakman in te huren. Als een loodgieter weet wat hij doet, zal het sneller verholpen zijn. Iets waardoor uw stress weer zal verdwijnen en ook dat het niet zo duur zal zijn. Soms kan een goedkopere loodgieter die er langer over doet, duurder zijn dan de vakman met een hoger uurtarief. Kijk dus eerst en vooral naar de deskundigheid die een loodgieter heeft en niet naar het uurtarief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *