Zo zorg je dat die houten vloer lang mooi blijft

Je hebt een prachtige nieuwe houten vloer in je huis gelegd? Gefeliciteerd! Een houten vloer kan ontzettend mooi zijn, gaat lang mee en is een genot om naar te kijken. Het zijn echter ook vloeren die je goed moet onderhouden. Tenminste, als je er zo lang mogelijk van wil genieten! Benieuwd hoe je dat het beste kunt doen? Met deze tips kom je al een heel eind.

Laat vuil niet liggen

Een houten vloer kun je helaas snel krassen door steentjes, zand en ander vuil lang te laten liggen. Het nadeel hiervan is dat je die krassen er bij echt hout ook niet zomaar uit krijgt. Het is daarom goed om dagelijks of tenminste om de dag te stofzuigen. Zo voorkom je dat dat vuil te lang blijft liggen. Vegen kan natuurlijk ook! Besluit je om te stofzuigen? Zorg dan altijd dat je de borstels uitklapt om te voorkomen dat je met de stofzuiger zelf krassen veroorzaakt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde.

Wees voorzichtig met water

Tenminste eenmaal per week reinigen met vocht is geen gek idee. Pas wel heel erg op met overtollig water want hout kan dat dus absorberen. Wanneer dat gebeurt dan gaat het hout uitzetten en kan het heel lelijk worden. Gebruik dus minimale hoeveelheid water door bijvoorbeeld een uitgeknepen vochtige doek er overheen te halen. Dat is meer dan voldoende om de vloer weer mooi schoon te krijgen.

Speciaal schoonmaakmiddel

Zorg dat je weet welk type hout er op de vloer ligt en kies schoonmaakmiddelen speciaal voor die vloer. Zo voorkom je dat je lelijke lichte plekken krijgt en wordt de vloer toch echt mooi schoon. 

Een deurmat doet wonderen

Wil je voorkomen dat je eindeloos aan het schoonmaken bent? Met een goede deurmat zorg je ervoor dat er al veel vuil achterblijft bij de deur. Natuurlijk moet je mensen er dan wel op wijzen dat ze hun voeten goed vegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *